Binnenkort vind je hier meer info over Wonder Window en expo #1 van Dominiek Kampman. Tot snel!

Wonder Window #

3

Matthea de Jong

:

Dingen

Is nu te zien

Was te zien vanaf

11/2/2021

Er wordt weleens gezegd: de dingen die ons gelukkig maken, zijn niet dingen. Maar voor Matthea de Jong (directeur Tolhuistuin) zijn dingen wel echt een ding. Dat lijkt misschien nietszeggend, dat is het juist niet. 
Wist je bijvoorbeeld dat onze dinsdag komt van dingsdag? Vernoemd naar de Germaanse god van de volksvergadering Thingsus, kwamen mensen op deze dag samen om beslissingen te nemen over steeds een ander ding – de rechtspraak, oorlogvoering, of het verwelkomen van vreemdelingen bijvoorbeeld. Dit ding staat dus voor een heel ding. En zo is het eigenlijk met alle dingen. 
Want een ding is de algemene benaming van alles wat bestaat, geschiedt, gedaan of gezegd wordt. En Matthea verzamelt dingen die altijd staan voor iets groots. Schoonheid, liefde, verwoesting, burgerparticipatie, of vooruitgang – één ding is zeker, overal zit een verhaal achter.
Alledaagse dingen, spectaculaire dingen, de dingen op z’n kop en de dingen bij z’n naam – Wonder Window #3 is een overzicht van alle dingen die helemaal Matthea’s ding zijn.
No items found.

Andere Wonder Window's

22
Wonder Window #
1
Dominiek van Kampen
Schuim van de Stad
Wonder Window #
2
Eric Seleky
Plantaardigheden
Wonder Window #
4
Joline van Berkestijn
Reality TV
Wonder Window #
5
Jonas Kooyman
Game Over!
Wonder Window #
6
Jordy Ringeling & Maikie Passchier
De Print
Wonder Window #
7
Annegien van Doorn
Brei je Vrij
Wonder Window #
8
Abigail Baccouche