Binnenkort vind je hier meer info over Wonder Window en expo #1 van Dominiek Kampman. Tot snel!

Wonder Window #

2

Eric Seleky

:

Schuim van de Stad

Was te zien vanaf

6/10/2021

Het was in de tijd dat Willem Holleeder nog gewoon op zijn scooter door de stad scheurde dat Eric Seleky in Amsterdam kwam wonen. Inmiddels, vijftien jaar later, is de Mokumse onderwereld nog steeds een onderwerp waar hij zich graag in verdiept. In de eerste paar jaar dat hij hier woonde, was het op z’n zachtst gezegd broeierig in het Amsterdamse criminele circuit. Eric begon met het lezen van boeken zoals De Ontvoering van Alfred Heineken en De Dominee, zijn boekencollectie zou alleen maar groeien. 
 
Ik vond het een gekke gewaarwording dat dit soort geweld gebeurde in de stad waar ik net was komen wonen, terwijl je hier in het dagelijks leven nauwelijks iets van merkte.
 
Toen hij in een Amsterdams café werkte, sprak Eric gasten van allerlei pluimage. Zij vertelden over dingen die zij hadden meegemaakt en noemden zelfs namen die hem wel bekend voorkwamen. Hartstikke spannend natuurlijk, bij vlagen zelfs romantisch. Ondanks dat Eric merkt dat het milieu verhard, ieder volgend proces elkaar overtreft en de oude penoze (letterlijk!) is uitgestorven, blijft hij de ontwikkelingen op de voet volgen, en inspireerde deze fascinatie Wonder Window #2.
No items found.

Andere Wonder Window's

22
Wonder Window #
1
Dominiek van Kampen
Dingen
Wonder Window #
3
Matthea de Jong
Plantaardigheden
Wonder Window #
4
Joline van Berkestijn
Reality TV
Wonder Window #
5
Jonas Kooyman
Game Over!
Wonder Window #
6
Jordy Ringeling & Maikie Passchier
De Print
Wonder Window #
7
Annegien van Doorn