Binnenkort vind je hier meer info over Wonder Window en expo #1 van Dominiek Kampman. Tot snel!

Wonder Window is een wisselende minitentoonstelling van onze vrienden, hun fascinaties en de NDSM. Een levenslange obsessie of een kersverse focus – het is passie in een kassie van en voor de buurt. In het raam van onze studio aan de Ms. van Riemsdijkweg 42 in Amsterdam.

Wonder Window #3

Matthea de Jong: Dingen

3 november – 27 januari

Er wordt weleens gezegd: de dingen die ons gelukkig maken, zijn niet dingen. Maar voor Matthea de Jong (directeur Tolhuistuin) zijn dingen wel echt een ding. Dat lijkt misschien nietszeggend, dat is het juist niet.
 
Wist je bijvoorbeeld dat onze dinsdag komt van dingsdag? Vernoemd naar de Germaanse god van de volksvergadering Thingsus, kwamen mensen op deze dag samen om beslissingen te nemen over steeds een ander ding – de rechtspraak, oorlogvoering, of het verwelkomen van vreemdelingen bijvoorbeeld. Dit ding staat dus voor een heel ding. En zo is het eigenlijk met alle dingen. 

Want een ding is de algemene benaming van alles wat bestaat, geschiedt, gedaan of gezegd wordt. En Matthea verzamelt dingen die altijd staan voor iets groots. Schoonheid, liefde, verwoesting, burgerparticipatie, of vooruitgang – één ding is zeker, overal zit een verhaal achter.

Alledaagse dingen, spectaculaire dingen, de dingen op z’n kop en de dingen bij z’n naam – Wonder Window #3 is een overzicht van alle dingen die helemaal Matthea’s ding zijn.

Wonder Window #4

TBA