Binnenkort vind je hier meer info over Wonder Window en expo #1 van Dominiek Kampman. Tot snel!

Wonder Window is een wisselende minitentoonstelling van onze vrienden, hun fascinaties en de NDSM. Een levenslange obsessie of een kersverse focus – het is passie in een kassie van en voor de buurt. In het raam van onze studio aan de Ms. van Riemsdijkweg 42 in Amsterdam.

Wonder Window #

8

Abigail Baccouche

:

Brei je Vrij

Vanaf

4/17/2024

Wonder Window #8

Abigail Baccouche: Brei je vrij

Van breien tot haken, en van borduren tot knopen – Wonder Window #8 neemt je mee in de bonte en aaibare wereld van Abigail Baccouche. Als designer bij Vandejong is ze doordeweeks druk in de weer met ontwerpprogramma’s zoals InDesign en Photoshop, maar in haar vrije tijd zoekt ze rust en stilte… in handwerk. Al na de eerste steek verdwijnt Abi in een andere wereld.

En ze is niet de enige. Want waar sommige mensen ontspannen met ademhalingsoefeningen op de yogamat, ontstressen anderen bij het geluid van tikkende breinaalden. Handwerk vraagt om vertraging en traint onze aandacht en ons geduld. Juist door de herhalende bewegingen en de opperste concentratie, staat het haaks op de gehaaste en chaotische dagelijkse realiteit. Insteken, omslaan, doorhalen, zen.

Maar wie denkt dat handwerken slechts een hobby is, heeft het bij het verkeerde eind. Handwerk heeft de wereld veranderd. Het heeft vrouwen gedurende de hele geschiedenis in staat gesteld om financieel op eigen benen te staan. Innovaties in handwerk, zoals de draagdoek, zijn noodzakelijk geweest voor het overleven van de mens. En verzetsvrouwen speelden in de Tweede Wereldoorlog met hun breiwerk zelfs geheime boodschappen door. De rode draad in deze Wonder Window: breien is zoveel meer dan een vrijetijdsbesteding. Breien is a way of life.

Kunstenaars in de Wonder Window

Emma van het Herk @emma.v.herk
Sofie Schwab @sofieschwab
Coline Morand @koleen_knitzz

Boekenlijst

Het Grote Naaiboek
The Art of Repairing
Radical Fashion Exercises
Histoires de Formes
Furore
Case
Arts of the Working class
The Subversive Stitch
Slow Stitch
Yarn Porn

No items found.

Eerder te zien

22
Wonder Window #
1
Dominiek van Kampen
Schuim van de Stad
Wonder Window #
2
Eric Seleky
Dingen
Wonder Window #
3
Matthea de Jong
Plantaardigheden
Wonder Window #
4
Joline van Berkestijn
Reality TV
Wonder Window #
5
Jonas Kooyman
Game Over!
Wonder Window #
6
Jordy Ringeling & Maikie Passchier
De Print
Wonder Window #
7
Annegien van Doorn

Wonder Window #9

TBA

Oktober 2024