Binnenkort vind je hier meer info over Wonder Window en expo #1 van Dominiek Kampman. Tot snel!

Wonder Window is een wisselende minitentoonstelling van onze vrienden, hun fascinaties en de NDSM. Een levenslange obsessie of een kersverse focus – het is passie in een kassie van en voor de buurt. In het raam van onze studio aan de Ms. van Riemsdijkweg 42 in Amsterdam.

Wonder Window #4

Joline van Berkestijn: Plantaardigheden

Vanaf 10 februari

Van kunst tot wetenschap, pamflet tot podcast – Wonder Window #4 biedt een kijkje in de botanische bubbel van Joline van Berkestijn (editor-in-chief bij Vandejong). Dat zit zo: Joline houdt van wieden. Maar misschien nog wel meer houdt ze van woorden. Zolang ze maar kan lezen en leren over tuinen.

Want de tuin is een plek waar de wilde natuur moeiteloos samenkomt met onze menselijke idealen van schoonheid en verfijning. Als spiegel van het leven, en symbool van rust en idylle, spreekt de tuin al eeuwenlang tot de verbeelding. Al net zo lang proberen we die fascinatie te duiden en vast te leggen in beeld en schrift.

En dat is nou precies waar het Joline om te doen is. Plantenkunde, bloemlezingen, groene tijdschriften en boeketreeksen: laat je inspireren door haar aangeharkte boekenplank, en ontsnap voor een moment aan de dagelijkse hectiek en sleur.

Wonder Window #5

Jonas Kooyman: Reality TV

TBA