Binnenkort vind je hier meer info over Wonder Window en expo #1 van Dominiek Kampman. Tot snel!

Wonder Window is een wisselende minitentoonstelling van onze vrienden, hun fascinaties en de NDSM. Een levenslange obsessie of een kersverse focus – het is passie in een kassie van en voor de buurt. In het raam van onze studio aan de Ms. van Riemsdijkweg 42 in Amsterdam.

Wonder Window #2

Eric Seleky: Schuim van de stad

10 juni – 18 augustus

Het was in de tijd dat Willem Holleeder nog gewoon op zijn scooter door de stad scheurde dat Eric Seleky in Amsterdam kwam wonen. Inmiddels, vijftien jaar later, is de Mokumse onderwereld nog steeds een onderwerp waar hij zich graag in verdiept. In de eerste paar jaar dat hij hier woonde, was het op z’n zachtst gezegd broeierig in het Amsterdamse criminele circuit. Eric begon met het lezen van boeken zoals De Ontvoering van Alfred Heineken en De Dominee, zijn boekencollectie zou alleen maar groeien.

Ik vond het een gekke gewaarwording dat dit soort geweld gebeurde in de stad waar ik net was komen wonen, terwijl je hier in het dagelijks leven nauwelijks iets van merkte.” 

Toen hij in een Amsterdams café werkte, sprak Eric gasten van allerlei pluimage. Zij vertelden over dingen die zij hadden meegemaakt en noemden zelfs namen die hem wel bekend voorkwamen. Hartstikke spannend natuurlijk, bij vlagen zelfs romantisch – al wil hij dit op geen enkele manier verheerlijken. Ondanks dat Eric merkt dat het milieu verhardt, ieder volgend proces elkaar overtreft en de oude penoze (letterlijk!) is uitgestorven, blijft hij de ontwikkelingen op de voet volgen.

NOTE
We zijn ontzettend geschrokken van de aanslag op Peter R. de Vries, en aangeslagen door zijn overlijden. De misdaadjournalist leefde naar zijn overtuiging: On bended knee is no way to be free. Wij hebben daarom besloten Wonder Window #2 over het schuim van de stad op aangepaste wijze in tact te laten. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Peter.
Verlies jezelf in de wereld van misdaad, moord en mysterie met Erics luistertips!

Wonder Window #3

Matthea de Jong: Het ding der dingen

Opening soon