EN
NL

Possible
Futures

Verandering gebeurt niet zomaar, het vraagt om actie. Geen huisje is te heilig, geen droom te gek. We gaan op zoek naar nieuwe betekenis en laten ambities tot leven komen. Er is werk aan de wereld, en dit is hoe wij het doen.
Samen met ons netwerk van toekomstkijkers, handen-uit-de-mouwen-stekers en andere idealistische types werken we iedere dag aan een eerlijkere, gezondere, en vriendelijkere wereld. Want die is binnen handbereik. Doe je mee?

Zo maken we het verschil

Diversiteit en inclusie

Gelijke kans maken

Een samenleving waarin we diversiteit vieren, mensen gelijke rechten ervaren, ouderen meedraaien met de jongeren, buren elkaar ondersteunen, opleidingsniveau niets zegt over talent of ambitie, en het niet uitmaakt hoe je jezelf identificeert of van wie je houdt. Zo krijgen we mensen mee!
Met o.a: ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Stichting Humanitas, War Child
Voedseltransitie

Toekomst voor je kiezen

Onze manier van voedsel verbouwen, verwerken en verhandelen, schaadt het klimaat, de biodiversiteit en het dierenwelzijn. En wat er op ons bord belandt, is vaak te veel, te vet, te zout en te zoet. Gelukkig zijn er mensen die oplossingen zien en samen met ons het voortouw nemen in een gezond, eerlijk en duurzaam voedselsysteem. Meer groente op ons bord, lokaal produceren, innoveren in de landbouw en nieuwe vormen van ondernemen.
Met o.a: Food Hub, Milieudefensie, InHolland
Kunst & Cultuur

Kunst & cultuur in schok

Kunst en cultuur prikkelt, beroert, en maakt gelukkig. Vandaag de dag wordt de waarde van kunst helaas vooral in geld uitgedrukt. Samen met verschillende idealisten en aanjagers uit de cultuursector bedenken we nieuwe manieren en modellen om de cultuursector de man te brengen en te democratiseren. Zo heeft niet slechts een klein groepje toegang tot de rijkdom aan kunst en cultuur die ons land te bieden heeft, maar genieten mensen uit alle lagen van de bevolking er in de toekomst van. Hoe we dit doen? Met nieuwe woorden, nieuwe beelden, nieuwe communicatie. Noem ons optimistisch, progressief of ambitieus, want wij zien het wel voor ons. Een toekomst om in te lijsten. 
Met o.a: IHLIA LGBTI heritage, Amsterdam Light Festival, Futures Photography
Onderwijs en educatie

Iedereen een leven lang leren

Ons onderwijssysteem behoort wereldwijd tot de top, maar niet iedereen komt er tot bloei. De druk op leraar en leerling is hoog, segregatie blijft een probleem, en bij een school denken we nog altijd aan een gebouw. Gelijke kansen voor iedereen, een leven lang leren, en vernieuwing in het onderwijs laten ons groeien. Als mensen. En als maatschappij. 
Met o.a: Universiteit van Amsterdam, Kennisland, Zone.College
Communitybuilding en placemaking

Bestemming maken

De bevolking groeit, en snel ook. Meer mensen betekent meer behoefte aan nieuwe, duurzame plekken die ons gezonder en gelukkiger maken. Stad, wijk, landschap, gebouw of tijdelijke plek – als het aan ons ligt, wordt elke ruimte niet alleen gebruikt, maar ook geliefd.
Met o.a: Hoog Catharijne, Zuidas Amsterdam, Goede Doelen Loterijen
Groen doen en schone energie

Duurzaam duurt het langst

Goed voorbeeld doet volgen. Zonnepanelen op je dak werken aanstekelijk. Afval scheiden hoort erbij. En fossielvrij rijden is de trend. Het mooie is: we kunnen allemaal bijdragen aan een toekomstbestendige wereld. Met radicale vernieuwingen óf met kleine stapjes.
Met o.a: Desso Tarkett, Wageningen Universiteit, Food Hub, Goede Doelen Loterijen
Participatie en collectief organiseren

Hoe meer zielen, hoe meer resultaat

Projecten die de eigen verantwoordelijkheid van burgers aanspreken en hun inbreng op waarde schatten, zijn in trek. Maar participeren blijft spannend. Voor deelnemers, maar ook voor organisaties. Want hoe zorg je ervoor dat mensen zich betrokken voelen? Dat ze ergens voor durven te staan? Zich in iets willen vastbijten? En: wanneer wordt inspraak participatie? Een onderwerp persoonlijk? Persoonlijk belang gemeengoed? Met een inspirerend proces en bevlogen communicatie!
Met o.a: Toekomstvisie Randmeren, Amnesty International, Collectief Kapitaal, War Child